Jo joskus aikaisemmin olen miettinyt hajuvesipostausta, mutta nyt kun näin sellaisen Hanilolla, päätin viimein itsekin tehdä sellaisen. Ja kuten Hanilokin, itsekin pidän eniten makeista tuoksuista, jonka ehkä pystyykin päättelemään omistamistani tuoksuista. Tietenkin joukossa on ne muutamat ehdottomat lempituoksut, mutta välillä tekee mieli käyttää muitakin. Esimerkiksi vaatteet määräävät melko paljon sitä, mitä tuoksua käytän. Jos puen päälleni kesäisen kukkamekon, on luonnollista valita kukkainen ja makea tuoksu, kun taas mustien suorien housujen ja kauluspaidan kanssa käytän jotakin "aikuisempaa" tuoksua. En nyt keksinyt muuta kuvaavaa sanaa kuin tuon aikuisemman, mutta ymmärrätte kai mitä tarkoitan.

Käytän hajuvesiä harmillisen vähän, haluaisin käyttää niitä päivittäin. Kotona oleskellessa tulee harvoin omaksi ilokseen laitettua hajuvettä, mutta joskus niinkin on käynyt. Töihin en viitsi mitään tuoksua laittaa, sillä se ei oikein sovi niihin hommiin joita teen. Kaupungille tai viihteelle lähtiessä tulee kuitenkin suihkautettua jotakin ja seuraavaksi voisinkin kertoa jopa itse niistä tuoksuista!

 

Kyllä vain, tässä on hurja kokoelmani, joka toisaalta on liian iso, sillä en mitenkään ehdi käyttää noita kaikkia, enkä kuitenkaan raaskisi heittää mitään pois, vaikka joku vanhentuisikin (hyvin luultavasti on jo ehtinytkin vanhentua).

 

Celine Dion - Belong.

Tämä on ollut lempituoksuni jo melko pitkään, ainakin päälle vuoden. Tästä kuvasta sitä nyt ei näe, mutta tämä on vielä lähes täysi. Se johtuu vain siitä, että tämä pullo on aika uusi, ennen tätä käytin yhden tällaisen jo loppuun. Se olikin ensimmäinen hajuvesi, jonka koskaan olen käyttänyt loppuun asti. Plussat: Tuoksu on pehmeä ja makeahko, mutta ei kuitenkaan yhtä makea kuin vaniljaiset ja kukkaiset tuoksut, joten tätä tuoksua voi käyttää lähes missä tahansa tilanteessa ja minkä tahansa vaatteiden kanssa. Kovin moni ei omista tätä, joten tämä ei ole sellainen tuoksu, joka tuoksuisi vastaan jokaikisellä vastaantulevalla naisella. Miinuksena pakko mainita, että itse en ainakaan haista tätä kovin pitkään laittamisen jälkeen, tosin voi olla, että itse vain totun tuoksuun, enkä enää huomaa sitä. Tämä tuoksu tosin on eau de toilette, joten sen ei voi olettaakaan viihtyvän iholla niin pitkään.

 

Celine Dion - Chic

Tämän tuoksun sain lahjaksi äidiltäni, kun olin toivonut tuota edellä esiteltyä tuoksua, jota ei kuulemma löytynyt mistään. Tämän kanssa samassa paketissa oli Shimmering body lotion, jota käytän lähinnä jalkarasvana. Se tuoksuu lievästi samalta Chic- tuoksun kanssa ja sisältää jotakin kimaltavia hippusia, joilla jaloista saa kirjaimellisesti "säihkysääret", kuten kaverini kerran huomautti. Mutta itse tuoksuun, en ole käyttänyt sitä kuin aivan vähän, sillä se ei ole tarpeeksi makea makuuni ja ehkä hieman kitkeräkin. Tämä sopisi paremmin ehkä hieman itseäni vanhemmille naisille.

 

Hugo Boss - Woman

Tämä on myöskin lahja äidiltäni. Tässä tuoksua haistellessani huomaan sen olevan yllättävän hyvä, tämä täytyykin ottaa ahkerampaan käyttöön. Tuoksu ei ole erityisen makea, mutta tässä tapauksessa se ei haittaa. En osaa kuvailla tuoksua paremmin, mutta tästä tulee hieman mieleen, että tämä voisi olla sellainen tuoksu, josta miehet pitäisivät naisten iholla.

 

Paris Hilton - Can Can

Sainkohan tämänkin joskus lahjaksi, en ole aivan varma. Joka tapauksessa tämä oli loisto-ostos, sillä tämä on toiseksi paras tuoksuistani. Hyvin makea ja kesäinen tuoksu, jota tulee juuri niiden kukkahameiden- ja mekkojen kanssa käytettyä. Olen huomannut pitäväni eniten eritoten eri julkkisten omista tuoksuista, mistähän mahtaa tuokin johtua.

 

Agua de Colonia - Flor Dulce

Tämä on tuoksuistani ainoa, joka on matkustanut tänne hieman kauempaa. Tämä tuli nimittäin ostettua Espanjasta, eräästä "Kiinakaupasta", jossa kaikki on erittäin halpaa ja tämäkin taisi maksaa n. 2,5€. Espanjassa käytinkin tätä aivan koko ajan ja tuoksu pysyi iholla aina iltaan asti. Joskus myös seuraavaan päivään. Nykyään käytän harvoin, mutta joka kerta käyttäessäni tätä, mieleen tulee ne ihanat ajat Espanjassa, joita alan jälleen kaipaamaan. Itse tuoksu on kuin kukista tehtyä, johon nimikin viittaa "Makea kukka".

 

Miss Elite

Useiden tuoksujen kanssa käy niin, että ihastun niihin joskus kaupassa käydessä eri tuoksuja haistellessani ja sitten en enää saa tuoksua pois mielestäni ja sitä täytyy käydä haistelemassa aina välillä. Niin kävi tämänkin kanssa ja lopulta taivuin ostamaan sen. Tuoksu on, yllätys yllätys, makea, mutta pohjalta jopa hieman kitkerä. Voin kuvitella, että tämä tuoksu on monille aivan liian makea ja pistävä, mutta itse pidän siitä vieläkin.

 

Body Fantasies - Sugar Vanilla Fantasy

Viimeiseksi esittelyssä tämä ei-niin-hajuvesi, eli muistaakseni Seppälästä joskus aikoinaan ostettu tuoksu. Niin pitkään kuin muistan, olen pitänyt vaniljaisista tuoksuista ja siksipä tämä täytyi ostaa. Jostakin syystä ei vain ole tullut kovin paljon käytettyä, ehkä tuoksu on jotenkin liian massatuoksua. Tämä on toinen tuoksuistani, josta tulee vahvasti mieleen tietyt hyvät ajat, joita voi aina ikävöidä tätä käyttäessä (eli harvoin).


Seuraavana "mielessä kummittelemassa" on Beyoncén oma tuoksu, jonka nimeä en juuri nyt muista. Se maksaa muistaakseni päälle 30€, joten tällä hetkellä ei ole ihan varaa ostaa sitä ja sitäpaitsi haluaisin ensin käyttää jonkun tuoksun loppuun ennen kuin ostan uusia. Luultavasti tämä ei kuitenkaan tule toteutumaan, vaan joskus vain pamautan ostamaan tuon.