Hedelmäbroisku

(lemppari kanaruokani)

(6 annosta)

Ainekset:

 



1 rs (900 g) kananpojan minuuttipihvejä (miedosti suolattuja)
  (tai muita broilerifileitä)
1 rs (200 g)

Pippurituorejuustoa (suosittelen: Creme Bonjour Deluxe Mustapippuri-tilli)

 
Paistamiseen
n. 2 rkl öljyä
 
Sipuliseos
2 - 3 (300 g) sipulia
1 rkl Pirkka balsamiviinietikkaa
1 tl timjamia
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl Pirkka omenatäysmehua
1 tlk (410 g) Pirkka persikkaviipaleita
1 tlk (312 g) Pirkka mandariinilohkoja
1 dl persiljaa hienonnettuna

1. Valmista ensin sipuliseos. Suikaloi sipulit ja kuullota ne pannulla. Mausta balsamiviinietikalla, (tai esim. soijakastikkeella, jos balsamiviinietikkaa ei ole/raaski ostaa) timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon mehu. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

2. Kaada sipuliseos uunivuokaan. Mausta broilerit makusi mukaan ja paista ne pannulla useassa erässä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta (n. 2 min / puoli). Nosta broilerit sipuleiden päälle. Nostele broilereiden päälle nokareet tuorejuustoa (voit käyttää koko paketin). Jälkikypsennä broilereita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

4. Lisää vuokaan lopuksi valutetut persikkaviipaleet ja mandariinilohkot. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa riisin tai pastan kanssa.

Kuvat: Shaw