Tänään oli ihanin ja pelottavin päivä pitkään aikaan. Ihanin sen takia, koska kävin parin kaverin kanssa Helsingin Taiteiden yössä katsomassa erään tanssiesityksen, jossa tanssivat Katja Koukkula, Jussi Väänänen, Sanna & Erik Hento ja Jani Rasimus. Menimme ovien luo juuri oikeaan aikaan (kiitos kaverini), joten pääsimme saliin sisälle ensimmäisten joukossa ja näin riensimme tietenkin eturiviin! Voi sitä riemua, kun pääsimme näkemään idolimme siinä parin metrin päässä! Ja Jussi oli tietenkin ihana, katsoi jossakin vaiheessa suoraan silmiin ja hymyili :D Tanssi oli upeaa ja olin tuon jälkeen niin fiiliksissä, että!

koko.jpg

(Tätä seuraavaa juttua ei kannata lukea, jos on herkkä. En halua aiheuttaa kenellekään painajaisia tällä :) No, ei se kai niin kamala ole, kun sen lukee, mutta koettuna oli melko karmaisevaa)

Noo sitten kierreltiin ympäri Helsinkiä vain katsellen ihmisiä ja jutellen. Kaveria alkoi jossakin vaiheessa väsyttää ja päätimme lähteä junalla kotiin (toinen kaveri jäi vielä Helsinkiin). Aluksi menimme junan aivan ensimmäiseen vaunuun ja istuimmekin jo, mutta huomasimme vaunussa olevan humalaista ja kovaäänistä porukkaa, joten vaihdoimme vaunua. Olen yhä niin onnellinen, että päädyimme tuohon ratkaisuun. Jos olisimme jääneet sinne, en tiedä missä olisimme nyt, tai millaisessa kunnossa. No siis, juttelimme siinä kaverin kanssa jotakin, kun yhtäkkiä vaunuun ryntää tajuton määrä ihmisiä ja joku tyttö kailottaa: "Siellä on tappelu! Niillä on pippurisuihketta ja pamppuja ja kaikkee!" Ihmiset rynnivät eteenpäin, mahdollisimman kauas tappelusta. Nousemme kaverin kanssa seisomaan ja katsomme suuntaan josta ihmisiä virtaa, näkyykö sieltä tulevan tappelijoita. Juna on pysähtyneenä (olisikohan ollut Oulunkylässä) ja mietimme pitäisikö jäädä pois junasta. Tappelijoita ei kuitenkaan näy tulevan ja juna lähtee jälleen liikkeelle. Se tyttö kuvailee yhä tilannetta, kuinka hän oli istunut tappelun aloittaneen ison kaverin vieressä. Jonkun naama oli ollut ihan veressä, joku ei tappeluun osallistunut oli saanut pampusta päähänsä ja pippurisuihketta naamallensa, naama oli turvonnut. Kuuntelen juttua siinä ihan paniikissa ja mietin mitä tehdä. Joku (olisiko ollut sama tyttö) kuitenkin sanoi, että tappelijat jäivät Oulunkylässä pois junasta. Tilanne hieman rauhottui siitä, mutta yhä ihmiset keskustelivat keskenään näkemästään ja kuulemastaan. Onneksi, onneksi vaihdoimme vaunua!

Jäätyämme pois junasta katsoin vaunuun, jossa tappelu oli ollut. Siellä ei ollut ketään. Voin kyllä kuvitella minkälaista siellä oli, jonkun verta lattialla ja ilma täynnä pippurisuihketta, joka kuulemma haisi myrkylle. Että tällaista!